Top

Blog

De moeilijkste beslissing ooit!

Wat hebben we de afgelopen weken veel nagedacht en besproken. Wat hebben veel ideeën onze gedachten gepasseerd en wat hebben we veel overleg gehad. Veel verschillende scenario’s zijn doorgerekend en hebben uiteindelijk tot een resultaat geleid. Een moeilijke beslissing, maar voor ons een hele wijze.

In 2017 hebben wij een weg ingeslagen. Een weg die hobbelig en uitdagend was. Maar keer op keer wisten wij uitdagingen te overwinnen en wisten wij onszelf door te ontwikkelen. Met enthousiaste dames, passie en toewijding zijn wij doorgegroeid tot een mooie ploeg, met her en der hele mooie resultaten en met geweldige atletes. Zo hebben we podiumplekken in de wacht weten te slepen en hebben we zelfs competities weten te winnen. We hebben fantastische trainingsstages mee gemaakt. En hele mooie teamkampen. Ook voor afgelopen jaar hadden we supermooie plannen. Maar zoals voor iedereen heeft 2020 ook voor ons het leven op zijn kop gezet.

Waar dit seizoen nog een aantal evenementen op de kalender staan is het voor ons klaar. Wij hebben de filosofie om in een veilige omgeving, vol plezier en passie onze sport mountainbiken te beoefenen en deze te promoten. Het doet ons dan ook pijn om mede te delen dat wij in 2021 niet zullen terugkeren en wij zullen stoppen met het PeppCreative MTB Ladies Cycling team.

Wij zien de situatie in 2021 niet voldoende opknappen voor wat betreft de huidige pandemie, de onzekerheid en het ontbreken van een duidelijke richtlijn binnen de evenementen hebben er voor ons toe geleid dat wij de stekker uit het project trekken. Het PeppCreative MTB Ladies Cycling Team. Het enige 100% Dames mountainbiketeam van Nederland zal dus ophouden te bestaan. Dit doet pijn, maar in de huidige situatie, met het huidige vooruitzicht en met onze doelstellingen is dit de enige logische beslissing.

Onze rensters zullen allen een eigen weg in slaan, zij zullen elders onderdak zoeken of op eigen kracht verder gaan. Voor hen hopen wij natuurlijk dat zij vol enthousiasme en plezier verder gaan in deze geweldige sport. Wij steunen ze daar waar wij kunnen en willen ze allemaal hartelijk danken voor de inspanningen, enthousiasme en plezier.

Geven wij de moed dan helemaal op? Nee zeker niet. Op dit moment werken wij hard aan een plan om het mountainbiken voor dames verder onder de aandacht te brengen en ook toegankelijker te maken. Hierover worden op dit moment vele gesprekken gevoerd met verschillende geïnteresseerden. Zodra we hier meer over kunnen vertellen zullen we dat doen.

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website