Top

Blog

Een bewogen fietsweekend met ups en downs

Wat gebeurt er wanneer we de kalender van 30 weken in slechts tien weken proberen te passen? Juist, hele volle weekenden. Zo’n weekend als dit weekend, een weekend waar je tijd te kort hebt en benen te weinig om overal aanwezig te kunnen zijn. Want het liefst hadden we met onze atleten gereden in Spaarnwoude tijdens de 3nations cup, in Rotterdam bij de Transhoek Challenge en uiteraard bij het evenement van onze sponsor, de TKP tocht van Groningen. Maar we hebben onze krachten verdeeld en in goed overleg besloten om aan de start te verschijnen bij de eerste twee evenementen.

Op Zaterdag was het Danae Stroubouli die afreisde naar de Duitse Eifel voor de VulcanBike Marathon. Hier reed ze een wedstrijd over 35km met een knappe tweede plaats als eindresultaat.

Zondag was het Lola Bakker die de kleuren verdedigde tijdens de 3Nations Cup in haar Spaarnwoude. En hoe. In een vol en sterk deelnemersveld wist ze prima mee te komen in het geweld. Achter enkele junioren van de professionele teams was het toch een knappe 6e plaats. Een sterk optreden na enkele zware weken. De weg omhoog lijkt weer te zijn gevonden en op het moment van schrijven is de focus ook alweer volledig op komend weekend. Wanneer de 3Nations Cup op de VAM-berg zal plaatsvinden.

Zuidelijker in Nederland waren het Rachelle Huberts en Danae Stroubouli die op uitnodiging van Trek Rotterdam deelnamen aan de Transhoek Duo Estafette. Een leuke estafettewedstrijd van 14 ronden over het uitdagende parcours van Bergschenshoek. Een rondje van ongeveer 5 kilometer met hierin 200 hoogtemeters verwerkt. Aanvankelijk waren de dames goed vertrokken en koersten netjes op een tweede plek in het damesklassement. in de 10e ronde sloeg het noodlot toe. Danae verloor de grip en kwam hard met het hoofd op het asfalt terecht. Na een korte pauze en een behandeling van de EHBO vervolgde Danae haar weg om daarna gehavend en gedesillusioneerd terug te keren in de wisselzone. Na controle van de helm en van Danae werd in overleg met de aanwezige medici besloten om Danae uit voorzorg na te laten kijken in het ziekenhuis. Hierdoor is zij opgehaald door de ambulance en in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel grondig onderzocht. Gelukkig zijn de scans goed, maar Danae zal de komende weken moeten herstellen van haar opgelopen hersenschuddingen. Op het moment van de crash moesten de beide dames nog 3.5 ronden rijden. Met deze 3,5 ronden en een tijdlimiet voor de boeg zat het er voor Rachelle niet meer in om de laatste ronden te kunnen rijden binnen de gestelde tijd. Hiermee kwam een abrupt einde aan een hele geslaagde dag.

Al met al een mooi weekend met mooie evenementen en mooi weer. Maar ook een weekend met een nare bijsmaak. Als team wensen wij Danae uiteraard een goed en voorspoedig herstel.

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website